piektdiena, 2009. gada 25. septembris

25. septembris

Pirmā rudens diena.


Sovakar atkal viesnica. BEMS Hotel. Atrodas blakus Concert Gebau, slavenajai koncertzaalei, kur Mariss Jansons reizem pacelj savu zizli vai locinju. Jaa, vins ari seit kaut kur uzturas. Varbuuut vinsh iziireee istabu? To es veel nebiju iedomaajies. Viesniica ljoti interesanta. Lejaa, ieejot no ielas, atver durvis un redzi tikai garas kaapnes, taadas, kas uzreiz ved uz 3. staavu. Sarkana paklaaja tapseejums, ljoti staavas. Patiesi nespeetu iedomaaties, kaa iespeejams uzraapties tur augshaa ar lielu, transatlantisku koferi. Augshaa sagaida kaads bens, kurs izskataas peec dziedaataaja Seal un ritmiski dzied liidzi receptuuras telpaa skanosajiem ritmiem un bluuzam. Aizpildu anketu, samaksaaju. Bens jautaa, ko dzershu brokastiis. Jaa, taas ieklautas soreiz cenaa. Saku, ka labpraat veeletos melnu teeju bez piena. Vinsh saka OK! Buus, kontinetaalaas brokastis istabaa. Pienesisot ap 8.30 - 9.00.. Tas izklausas interesanti. Nee, nevajag domaat, ka sii viensiica ir kaut kas mega smalks, gluzji preteeji, vinji tik loti grib saviem klientiem dot brokastis atskiribaa no citiem, bet saprotiet, vinjiem nav piemerotas telpas, kur to dariit, jo vasas telpas tachu ir izdeviigak pareveidot par nummurinjiem. Taads ir arii man. Istabaa, atkal divvietiigaa gulta. Sienas zilas, liidz 1.2 m augstumam lakotas, taalaak mateetas, bez lakas. Logs, atveru, jaa tieshaam esmu pedejaa staavaa, veel staavu augstaak no recepcijas. Ir ok. Istabinja izskataaa kaa kaads Bronksas vai Bruklinas dziivoklis, nekad neesmu bijis, bet sajututu jau dod kino. Vai ne? Uz loga ir sameeraa liel uzliime stuuri, kura anglju valodaa luuudz nemest aaraa atkritumus. Pasmaidu un atveru logu, izbaazju galvu, a tur lejaa galdins ar diviem kreesliem. Pareiz ir, nav ko izjaukt potenciaalaas briivdienas kaadam. Vispaar jau saak pamatiigi apnikt siis katras nakts citas viesniicas. Vareetu jau palikt vienaa, bet tas nav iespejams, jo katru dienu citi piedavajumi, sai cenu segmentaa. Uz brivdienam bija ideja aizbraukt uz citu pilsetu, padzivot tur, kur leetaakas viesniicas, apmeeram laukos. Tad jau redzees.


Ir patiesam parsteidzosi, sodien uzzinaju, ka videeji uz vienu istabu dziivoklii, kur piesakaas caur iipasiem portaaliem, videeji uz istabu piesakaas paari par 60 cilvekiem, nee, tas nav skaits, kas apskataas sludinaajumi, tas ir skaits, kuri reagee nosuutot zinju iipasniekam, vai piezvana vinjam. Vairums lieliski parvada holandiesu valodu. Heh.


Toties forshs ir viss parejais. Piemeram, kolege atgriezas no Danijas un atveda daanju desinjas. Un bija hotdogu eeshana pusdienu laikaa. Katrs taisiija kaa vien tiik un bija pat kalteetie, grauzdeetie siipoli. TIe garsiigie, gluzji kaa Riigas desinju un aviizju lieltigotavaas, tikai superigaki. Jee..





1 komentārs:

  1. 'mega stilīga lampa' tiešām, īpaši aiz Taviem tumšajiem matiem.

    AtbildētDzēst