piektdiena, 2009. gada 18. septembris

18. septembris


Nu tad tā! Galvenā problēma šajā pilsētā ir dzīvesvietas atrašana. Par to jau mani brīdināja iepriekš, bet nu es jau nu neiešu tāda nieka dēļ apstāties. Tagad, kad esmu te, meklēju istabu ar sludinājumu starpniecību. Sistēma ir vienkārša, katrs var apskatīties sludinājumus, bet ja grib uz tiem reaģēt, proti, iegūt epastu vai telefona nr. ir jāmaksā. Cenas ir dažādas, no 1 - 3 eiro par šo reaģēšanu. Var pirkt arī abonamentus, it kā lētāk. Tad nu pastāstīšu par pāris istabām, kuras apskatītju. Pirmā bija tāda, ko piedāvā kāds starpnieks Baggi. Loģiski, es nezinu, kādi ir flāmu cilvēku tipiskie vārdi, ok, šis izrādās arī kāds aziāts. Un dzīvoklis, kurā ir istaba, atrodas it kā labā vietā, bet vēl bez manis tajā dzīvo divi pakistānieši, varbūt tēvs ar dēlu un viss ir patiešām nolaists. Ļoti gribēju tikt ātrāk ārā no turienes, omulīgi nav. Tālāk.. Nākamā istaba, bija loti lēta, bet tur priekšā Mina. Viņa ir indiešu dejotāja un izlēmusi izīrēt savu mazo treniņu istabu, kur pie sienām ir viņas fotogrāfiju desmiti, krelles un jā, durvis nav, ir tikai aizkariņi. Protams, ka gribējās tik prom.



Te ir video ar viņu, viņa bija tik laipna, un iedeva savu vizītkarti, beigās vēl nosakot, ka vispār jau viņa vēl nedēļu domāšot un tikai tad pateikšot ar ko viņa grib dzīvot.. Super!!!!!

Trešais dzīvoklis bija it kā ok, īpašnieks bija puisis ar vecu Alfa Romeo, superīgi cauru izpūtēju, kā manam auto un savu āfrikāņu draudzeni. Viņš mani pārķēra pieturā un aizveda līdz mājai. Dzīvoklis it kā būtu ok, bet istabā bija patiešām daudz mušas. Un gaiss arī bija pabaiss. Vēl tur dzīvojot kāds spānis un kāds vācietis, jaunieši. Pats viņš ar draudzeni dzīvo citur. Nav forši.

Tas tā ieskatam, kādi cilvēki izīrē istabas. Daži no piemēriem. Izskatās, ka jāmaina taktika. Bet gan jau. Vispār jātiek galā ar šo dzīvošanas problēmu un tad varbūt šī pilsēta man liksies savādāka.

Lai nu kā, bet bibliotēka, gan ir riktīgi forša. Netālu no centrālās stacijas, kanāla vidū, sēžu 8 stāvā pie milzīga stikla loga un skatos uz pilsētu no aukšas un klabinu šo te. Sēžot zaļā, skaistā krēslā.


Sveicieni!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru