trešdiena, 2009. gada 30. septembris

30. septembris


Velejos pastastit par cilvekiem, kuri dodas uz šo pilsetu. Iepriekš esmu stastijis par to, ka pavadiju visas brivdienas vienaa hosteli StayOkay. Ar to tiesam viss ir kartibaa un es varu to rekomendet jebkuram. Piektdien istabinja, kad paliku pirmoreiz biju es un Simons. Pec tam, es izcekojos ara no hostelja. Bet taa kaa man neizdevas iisti viens cits pasakumus, atgriezos viesnica vel uz 3 naktim. Nakti uz sestdienu istabinja jau bija 3 citi puisi. Tatad 2 italji un viens kanadietis. Paris dienu laikaa par vinjiem pamanijos savakt pietiekosi daudz infromacijas, lai varetu kaut ko necik jedzigu pastastit. Jaa, un pagajusovakr mums pievienojas veel viens italis - Leonardo.


Tatad divi italji. Cik izdevas brokastit parunaties ar runigako no vinjiem, sapratu, ka vinju merkis ir sievietes. Vinju dzivesveids bija vienkarsh. No riitiem vinji sanjemas aiziet brokastis, tad gulj. Pa dienu iziet kaut kur aaraa, es gan parasti tad nebiju istaba. Un vakara, kad ap 21iem es atgriezos, vinji aiziet saposusies un atgriezas ap 2-3iem. Abi viriesi taa ap 38 - 40. Tas pats runigakais ari man atzinas, ka preceties vins netaisoties, un tad nu saaka stastit, cik slikti holandiesu sievietes gerbjoties, cik viss esot nelaagi. Vienigais vins atzina, ka prostitutas te gan esot it kaa ok. Mes tik ar Simonu brokastis shiis garaas verveleesanas klausoties vien maajaam ar galvu un turpinajam runat par ģeoplitiku. :) Abi divi vinji no Neapoles, un tik staasta par to cik vinji lepni ar savu zemi utt. No taa buutu jaamaacaas!! Galu galaa vinji Berluskoni tika pieminets un izstastits, kur tad vinju varot sastapt. Lai nu kaa, vins uzsvera, ka pedejais esot laaga viirs, kurs baudot dziivi. Nu re, tatad uz jautajumu, kas vinjus ir atvedis uz Amsterdamu atbilde ir vienkarsa - sievietes. Jaa, bet, kad vinji vakaraa saposas, noskujas, sasmarzojas, tas izskataas mazliet pabaisi. Bet nu tāda jau tā dzīve dazam. Jaa, un vinji ir nepraataa laipni, tiesa tas mazliet kaitina, jo teju katru briivu briidi, kad ir tuvumaa, vajag tiem uzsist pa plecu un kaut ko nenoziimigu apjautaties.


Bez siem it kaa uz sievietem tendetajiem istaba bija ari kanadietis. Tas vispar bija briinums! Vins no Kanadas bija ieradies caur Londonu. Lidzi vinjam skeitborda deelis. Tad nu sis bija pilnigi citads pilsetas viesis ar citadam interesem. Pirmaa, un laikam vieniga bija apreibinaties. Tad nu vinsh visu laiku pavadija peldot, istaba uzturejas maz un teju katra teikuma beigaas noteica vien CHEERS! Vins taa arii atzina, ka ir ieradies seit, lai apreibinatos un izbaudijis visu, ko te var dabuut. Kad vins man prasija, kur seit vareetu dabuut absintu, teicu, ka diezvai seit var dabuut ko vairaak par alkoholu ar absinta kraasu un nosutiju vinju uz Praagu. Un jaa, principaa vinsh bija loti ieinteresets un grasijas iet peetiit biletes. Galu galaa Simons vinju nomierinaaja, apjautajoties, vai vins esot nobaudijis kaadu iipashi stipru belgu alu. Protams, to vins nebija darijis, tapec vinjam vismaz bija uz ko tiekties. Divas smiekligas detalas par vinju. Pirmaa, ir taa, ka vins svetdienas vakaraa drausmiigi sasutis iegaazaas istabaa un secinajis, ka ir nopircis sespaku ar bezalkoholisko alu. Tas bija smiekliigi. Vins to uzskatija par tik bezjedzigu,ka nolika zemee un tur ari atstaja. Otra detalja, vins atgriezas ap 3-5naktii. Vinsh vienmer guleeja dreebees. Vieniigi kedas novilka. Bet pilnaa kostiimaa un dienu no dienas. Apbrinojamaa kaartaa gaiss istabaa bija ciesams. Vizuali vins izskatijas, pec tada kaa liela pusaudza un muskatiera krustojuma.


Tresais personaazs, italis Leonardo bija kaads tikko vidusskolu pabaidzis stila guru. Vinjam bija cirkonija auskari. matus bija nodzinis, labi iedezis, riktiigs timati. staigaaja sortos un duunu jakaa. vins bija tik loti paarnemts ar sevi un savu potenciaali lielisko izklaidi pilseta, ka likas smiekligs.


nu re, taada bija mana kompanija istaba, visnotaljdazadi iemesli cilvekiem redz ir. bet kopuma stayokay tiesam ir okay un kaa nekaa ir ari forshi cilveki, kurus tur var sastapt.


Sonakt palieku citur, kaut kaa piegriezas hostelja atmosfera, jo atskiras meerki. Sovakar viesnica Hotel Janson. Teju vai latviski - Jansona viesnīca. Piemēram, man ir dušas kabīne istabā,nevis atseviskā vannasistbā, bet gultas galā un brokastis atkal pienesīšot istabā. Un beigās, es tikai gribēju teikt, kad Jūs kādreiz apmeklēsiet dzīves laikā šo pilsētu, ceru, ka Jums nebūs tik stereotipiski iemesli to darīt, kā augšminētiem personāžiem, vai arī gluži pretēji. Lai nu kā, viss ir Jūsu rokās. Manās rokās ir pele. Un es zīmēju skapi!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru