otrdiena, 2009. gada 22. septembris

22.septembris


Labvakar. Sovakar tāds sentimentālais vakars. Pēdējās 4 dienas, kopš 4dienas vakara bija iespēja dzīvot Trīnas dzīvoklī. Viņa ir mana kolēģe, dāniete, kura bija šīs dienas devusies uz Dāniju uz kāzām. Trīna ir jauka, un vēl jaukāks likās man viņas dzīvoklis. Un 4 dienas man bija tā iespēja neuztrukties par to, kur es nakšņošu. Tā tiešām ir forša sajūta. Trīnas dzīvoklis ir tipiskā holandiešu mājā, 3 stāvā. Viņai ir 3 mazas istabiņas. Gaisma divās no tām iekļūst gan no pagalma, gan ielas. Vienīgi viņas kabinetā gaisma ieplūst tikai no ielas. Trīna ir noformētāja, tā viņa tiek pieteikta, un viņas dzīvoklis ir piemērs. Katrs krēsls ir atšķirīgs. Sienas ir baltas. Dažnedažādi gaismekļi. Arī darbā viņa pusdiengaldam ir atnesusi krēslu. Par to gan viņa spļaudās, jo tas smirdot. Kad vaicāju par iemesliem, viņa tik atbildēja, ka esot to atradusi uz ielas un tas esot tik skaists, ka nevarot neņemt. Un tā kā viņa pati uz tā sēž, nevienam nav iebildumu. Smieklīgi. Bet nu visas brīvdienas beidzas un kļūst par darbadienām.

Sestdien biju Amsterdamas ziemeļu pusē. Tur var nokļūt ar prāmi, kurš 3 minūtēs kā Lielais Kristaps (viņam drošvien vajadzēja vairāk laika) pārceļ otrā pusē. Un tur ir tik jauka apbūve. Trīsstāvu ēkas, daudz zaļumi. Gribas saukt tās ielas par avēnijām. Avenes gan tur neaug, bet ir tik zaļš un mierīgs. Dzīvokļu cenas tur nav augstākas kā citur, jo pa vidu ir tā upe, bet tur ir tik jauki. Biju Floras parkā. Gluži kā filmā Notinghila... la la laa.. Nu jā, vēl sestdien bija milzu skrējiens no Amsterdamas līdz Candāmai (Zandaam). 10 km, bet tas pulcēja kādus tk. cilveku. iespaidīgi! Visi vienādos lilīgos kreklos.

Nu jā, bet šovakar ir pirmdiena. Esmu atkal kā teikt uz ielas, bet nav tik traki. Šovakar esmu apmeties Hotel Linda. Es tiešām nezinu kas tas ir par bizenesu tiem viesnīcu cilvēkiem, bet man ir izdevies atkal tikt pie Double nummura par Single cenu. Protams, Single cena arī nav no augstajām Amsterdamas kontekstā. Ziniet kā es daru. Es pārbaudu cenas kādos 5 viesnīcu rezervāciju portālos un izvēlos otro lētāko. Tāda kā māņticība. Šovakar viesnīca Linda. Man ir 100 nummurs. Un no sava loga es redzu uzraksta Hotel neona burtus zilā krāsā. Labi, ka ir tumš aizkari, nespīdēs pārāk acīs. Tad nu tā. Un jā, par to sentimentu ir ļoti vienkāši. Noskatījos filmu, ko jau pēdējā laikā daru regulāri. Šovakar Nika Kasavetes ( Nick Cassavetes) filmu The Notebook. Nu par to arī stāsts. Arlabunakti/Labriit draugi!



1 komentārs: