otrdiena, 2009. gada 20. oktobris

20. oktobris

Sezju gulta un vakarinju piepildito vederu censos vel mazliet piebazt ar kaut kadam zelejkonfektem. Tadam, ka iisti nevar uzminet kaada garsa buus. Tads kaa paarsteigums. Bet nu labi.


Sovakar atgriezos no Eindhovenas. Un man tagad butu jasaka, ka ari es beidzot to esmu redzejis - Dutch Design Week. Pasi holandiesi loti labi saprot, ka lielaka dalja pasaules so pasakumu ir ieklavusi pasu nozimigako dizaina pasakumu galvgali. Un tas patiesi tur ari ir. Pasi holandiesi gan uz to skatas taa rezervetak. Kliist baumas, ka pat filmas Legends of the Fall zvaigzne Breds Pits mēdzot tur iepirkt "stafu". So dienu galvenais pasakums ir Dizaina akademijas diplomandu izstade, kas laika gaitaa apaugusi ar dazdiem sateliitpasakumiem. Tad nu tur ir vajdzigas paaris diena, lai visu apskatitu. So to pabildeju. Ja. Pabildeju. Un ne jau eksponatus. Bet kaut kas cits iekrita aciis no pastaigam pa vidu, un tas ir labi, jo saak atgriezties velme fotografet. Tad jau redzes.


Brivdienas bija divas daljas. Pirms 5dienas vakara un pec 5dienas vakara. Pirma dalja izvertas ljoti interesanta un dramatiska es pat nezinu kas. Blakus Holandei ir tada pati maza valstinja Belgija. Vinjiem padodas visadi alinji. Nu ir tur visadi ar vinjiem patiesiba. Sestdiena bija tada interesanta. Bet apskadribas meklejumos devos uz kadu baznicu pilseta Laidene, kadas 45 vilcienminutes no manas pilsetas. Un ziniet, taa ir pirmaa pilseeta, kas man sai valstii skiet skaista! Taada kaa Sigulda, ok, tas nav korekts piemeers, Kuldiga, teiksim taa ari varetu buut. Tatad labakais, kas bija tur, bija taa holandiskaa sajuta, tiira, neatjaukta ar tuuristiem, paaraak laikmetigam bleenjam utt. Kaa gramatas, skaistiem namiem. Man pat likas, ka cilveki tur ir skaistaki. Uz atgriesanos! Un rodas ticiba, ka sai valsti ir vel citas skaistas pilsetas! Nu taa, liidz galam skaistas!


Un galu galaa, par ko sudzeties, man tak bija pirmais cieminsh, tiesa uz ljoti iisu, neticami iisu briidi, bet bija. Gods un slava!


p.s. un mani dargie 3 aptaujas dalibnieki, apkopojot rezultatus, loti skaidri nolasu tris Jums tuvas teemas: joki, vardarbiba un pikantums. Tad nu es meginasu kaut kaa to visu ieterpt, kaadaa sulaa meercet un tad jau redzes kas sanaaks!


1 komentārs:

  1. Pazīstamais Zinātājs2009. gada 25. oktobris 12:27

    Tas īslaicīgais ciemiņš liek domāt par neveiksmīgu pickupu :DD

    AtbildētDzēst